Спринтьорката Ивет Лалова получи поредното признание за чудесното си представяне на Световното първенство в Пекин. Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет финалистката на 200 метра в Китай, информират от пресцентъра на министерството.

„Поздравления за представянето ти в Китай. Постигна много силни резултати както на 100, така и на 200 м и аз ти благодаря за начина, по който защити името на България. Винаги може да разчиташ на нашата подкрепа за всичко, от което се нуждаеш“, заяви Кралев.

Ивет запозна министъра с подготовката си за шампионата на планетата и с плановете си до Олимпиадата в Рио де Жанейро.

„С моя треньор Роберто Бономи работим по методиката на бившия световен рекордьор на 200 м Пиетро Менеа и съм много щастлива, че това даде резултат“, разкри тайната на успеха си Лалова.

Предстои спринтьорката да предостави подробна тренировъчна програма за Игрите, която ще бъде обезпечена от Министерството на младежта и спорта. Стана ясно, че тя ще пропусне зимния сезон, за да се готви целенасочено за Игрите.

Ивет Лалова: Хората не виждат всичкия труд и сълзи

„За Олимпиадата ще обособим група от около 20 спортисти, от които можем да очакваме призово класиране. Те ще бъдат финансирани приоритетно и ще опитаме да задоволим всичките им нужди. Още отсега проверяваме какви са най-добрите варианти за аклиматизация на нашите състезатели, за да бъдат те във възможно най-добро състояние по време на Игрите“, допълни министърът.

Ивет Лалова му разказа, че е заминала за световното първенство в Пекин 10-ина дни предварително и така е успяла да свикне с условията и да се адаптира към часовата разлика.