Тази вечер най-бързата българска спринтьорка - Ивет Лалова-Колио ще участва на турнира от Диамантената лига (ДЛ) по лека атлетика в Рим, Италия. Тя ще застане на старт в бягането на 100 метра, чието начало е в 22:25 ч. българско време.

За най-бързата бяла жена това ще бъде второ бягане на 100 m през сезона. През миналия май Ивет завърши втора в дисциплината на турнира в Пекин, с резултат 11.11 секунди, което ѝ отрежда 3 място в сезонната европейска ранглиста и равна 18-та позиця в световната класация на 100 m през 2016 г.

Според обявения вече стартов списък за дисциплината 100 m жени от турнира „Голдън Гала” тази вечер, българската гордост ще бяга на 2 пътека. Във финала ще участва и втората най-бърза в света през тази година Инглиш Гарднър от САЩ, която има най-добър сезонен резултат от 10.81 секунди. По-бързо на 100 метра през 2016-та е бягала единствено нейната сънародничка Тори Боуи, която записа 10.80 секунди на първия турнир от ДЛ тази година в Доха.

След бягането тази вечер в Рим, Ивет Лалова очаква още един диамантен старт на турнира „Бислет геймс”, в норвежката столица Осло. На него българката ще участва в спринта на 200 m. Между тези два старта от ДЛ Ивет трябва да бяга и на 100 m натурнира в Белинзона, Швейцария.