В неделя приключи 4-ти състезателен ден на 6-то Световно първенство по ушу за младежи, което се провежда в зала Младост в Бургас от 28-ми септември до 3-ти октомври. Това беше и най-натовареният ден за българските състезатели, които се представиха в дисциплини чанцюан (дълъг юмрук), нанцюан (южен юмрук), гуншу (тояга), дзиеншу (меч), нангун (южна тояга) и даошу (сабя), в трите възрастови категории 9-12; 13-15; 16-18г.

Най-добро представяне регистрираха Деница Колева (меч) и Ива Денева (нан цюан), които заеха престижното 8мо място в надпреварата, като Ива дори получи високата оценка от 8.40, която е и най-добрата в нашия отбор до момента.

В понеделник предстои надпреварата в категория нангун (южна тояга), където отново се очаква силно представяне от Ива Тенева, а зрителите ще могат да се насладят и на една от най-атрактивните дисциплини (дуйлян) или така наречените договорени двубои;  техники, изпълнени в хореография, които по атрактивност мога да се сравнят с най-зрелищните бойни сцени от кунг-фу филмите. Състезанието ще приключи с кратка официална церемония, включваща предаването на домакинството на следващото 7- мо Световно първенство за младежи на Бразилия и ще продължи с празненство за всички спортисти, които не пощадиха енергия и усилия, за да зарадват българската публика с изпълненията си в този красив  спорт на вековете. Бургас ще вземе въздух само за момент от организацията на големи ушу състезания, тъй като спечели домакинството на 3-то Световно първенство по Тайдзи, което е и най-практикуваният стил на ушу със своите половин милиард практикуващи в цял свят.