Петият кръг от националната лига по парапалнеризъм в дисциплината, който бе и кръг от Световната купа - целно кацане приключи успешно. Победител стана българинът Цветан Цолов с резултат от 15 см. Призовото второ място зае Веселин Георгиев с 26 см, трети стана Методи Методиев с 49 см. Само на 1 см разлика след него се класира сръбския състезател Горан Дуркович.

Поради неподходящите условия за излитане, планираният за днес шести рунд не се състоя. От жените първа се класира Риманте Цолова, втора Веселина Петрунова, а трета остана сръбкинята Милица Малинкович.

Победителите в крайното класиране получиха парични награди - за първо място 300 лв, за второ - 200 лв и за трето - 100 лв. Всички отличени получиха предметни награди осигурени от спонсори.

Перфектната организация позволи още в първия състезателен ден да се направят 5 рунда.

Парапланеризъм

По-важното е, че всички състезатели летяха изключително безопасно, добрата инфраструктура, лифта, подходящите метеорологични условия, и отлично свършената работа на съдии, спасители, медицински екипи и организатори дадоха  основание Сопот да стане популярно място по парапланеризъм и в тази дисциплина.

Досега в Сопот се провеждаха само състезания в дисциплината крос-кънтри. По този начин Сопот отново даде заявка за провеждането на големи състезания от европейски и световен ранг в целното кацане.

Всичките 26 участници в надпреварата отчетоха, че Манастирска поляна е трудна мишена за целене, въпреки подходящите условия за кацане. Изискват се високи умения, много опит и концентрация.

Парапланеризъм