Легендарният гимнастик Йордан Йовчев ще награди лично победителите в турнира по стрийт фитнес тази събота. Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта и Столична община в рамките на проявите по случай „Европейската седмица на спорта 14 -20 септември 2015”.

Мястото е най-новата площадка за стрийтфитнес, изградена от Общината в парк „Студентски” на район „Студентски град”. Тя се намира непосредствено до Скейт парка срещу УННС. Световният шампион в спортната гимнастика ще бъде на площадката в 17.00 часа.

Записването на участниците започва от 11:00, а началото е в 12:00 в събота, 19 септември. Състезателите ще бъдат разделени на 3 категории: младежи до 17 години, мъже над 17 години и жени.

Наградния фонд е осигурен от изпълнителя на площадката „Спорт парк фитнес – България”. Победителите във всяка една от трите категории освен купи, медали и грамоти, ще получат по 100 лева, вторите по 50, а по 25 лева са предвидени за трето място. Предвидени са награди и от Министерството на младежта и спорта и Столичната община.

Съдии на турнира ще бъдат представителите на България на последната Световна купа в Англия тази година Тони Липошлиев и Пламен Атанасов.

Желаещите да участват могат да се информират подробно за регламента на състезанието във Фейсбук страницата на събитието: STREET WORKOUT Състезание, град София.