Президентът на българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари на капитана на националния отбор по волейбол Владимир Николов за жеста му по време на церемонията за Спортист на годината.

Николов и съотборниците му бяха определени за отбор на годината на България за 2015 години, но решиха да предоставят наградата на националния ансамбъл по художествена гимнастика.

"Големите са големи, защото знаят КОГА! Страхотно е, когато един голям спортист е и голяма личност! Владо Николов днес разбрах защо толкова много ти се възхищавам! Ти си голям спортист, голям капитан, голяма личност, голям българин! Големите са големи, защото знаят КОГА! Желая на теб и момчетата още по-големи успехи и олимпийска квота! Честито на всички!", написа Раева в профила си във "Фейсбук".

"Ина Ананиева, резултатите на треньора са единствената величина за мястото му в книгата на световния спорт! А ти вече записа със златни букви името си в нея! Тази година отново си безапелационно номер 1! Дерзай!", добави Раева, цитирана от БТА.

„Благодаря на Владо Николов от името на целия ансамбъл. Такава постъпка никога не може да се забрави. Волейболистите ни заслужаваха напълно тази награда и им пожелаваме квота за Олимпиадата и да продължават да радват цяла България. Благодаря, момчета“, написа в своя профил Христиана Тодорова.

Михаела Маевска също сподели своите положителни емоции от действията на капитана на волейболистите ни: „Искам да благодаря на Владо Николов и на останалите момчета за това, което направи!! Малко са тези които биха направили подобно нещо!! Искам да им пожелая голям УСПЕХ и квота за Олимпийските игри в Рио 2016!“