Сензацията в професионалното сумо Ичиноджо постигна нов голям триумф, като пребори "йокодзуна" Какурю в схватка от 13-ия кръг на супертурнира "Аки башьо" в Токио.

Дебютантът във висшата лига "макуучи" успя да извади монголския си сънародник от равновесие с хватката "хатакикоми" в заключителната среща за деня в двореца "Кокугикан".

21-годишният Ичиноджо продължава само с едно поражение и е лидер в класирането заедно с великия шампион Хакухо, който днес претърпя първа загуба в турнира.

"Белият феникс" бе избутан от глинения кръг с "йорикири" от японеца Гоейдо. В същото време българският сумист Даниел Иванов-Аоияма си гарантира предсрочно завършване с положителен баланс и изкачване в йерархията.

Гигантът от Елхово приложи успешно "котенаге" и повали по гръб съперника си Чийоотори. Това бе осма победа за Даниел в турнира, който приключва в неделя.

Аоияма утре ще спори на дохиото с Йошикадзе, а в очаквана с огромен интерес схватка младокът Ичиноджо ще се изправи срещу победителя в 30 надпревари "башьо" Хакухо. /БГНЕС