За шеста година София Франс Ауто организира голф турнир в България, който е кръг от международния Peugeot Golf Tour International. Над 100 голфъри взеха участие в състезанието, което се проведе на 29 август в Правец Голф Клуб.

Турнирът се проведе в отбори от по двама играчи. Тимът на Николай Димитров и Хранислав Коджахристов постигна най-добър нетен резултат от 52 точки в серията International Final и заслужи правото да представя България на международния финал в Париж, който ще се състои от 13 до 15 септември 2015 г. в престижния голф клуб Сен-Клу. Победителите ще пътуват за френската столица и обратно с любезното съдействие на Turkish Airlines. По грос резултат първи в тази серия са Джонатън Харгрейвс и Филип Уелш с 42 точки.

В серията Peugeot наградите за най-добър нетен резултат заслужи двойката Валентин Кръстев и Мирослав Канети с 45 точки, а в грос класирането победител е тимът Трифон Сидеров и Антон Панайотов – 41. Наградата за Най-дълъг удар на 9-а дупка при жените получи Мирослава Михайлова, а при мъжете – Стефан Кралчев. Приза за Най-близо до дупката на 8-ма бе присъден на Мирослав Долапчиев.

източник: Peugeot

Състезанието по двойки Peugeot Golf Tour се провежда в забавен и нестандартен игрови формат и всяка година привлича хиляди любители на голфа по цял свят. На 9 от 18-те грийна на игрището се поставят две флагчета (на всички четни или нечетни дупки) – бяло и синьо. Бялото флагче маркира лесна позиция на дупката, а синьото – по-трудна. Всеки отбор има възможност да избере между две серии на игра: Серия International Final (9 бели и 9 сини флагчета) и Серия Peugeot (само бели флагчета). Отборът, избрал формулата International Final, задължително играе синьото флагче, когато има такова. 

голф

източник: Peugeot

Всички участници и гости на турнира имаха възможност видят за първи път в България новия Peugeot 108 и да направят тест драйв на новите 208 и Partner, луксозния 508 GT, 308 и 308 SW, избрани за Автомобил на годината 2014 в Европа, и градския кросоувър 2008. Голям интерес предизвикаха скутерите и велосипедите Peugeot.

По време на турнира за всички участници и гости бяха осигурени безплатни освежаващи напитки, предоставени от Изворна вода Балдаран.

За повече информация: http://www.peugeot.bg/golf