Отборът на Холандия триумфира на Световното първенство по риболов в секция „Плувка“, което се проведе на риболовен канал „Св. Марина“ в Хърватия. „Лалетата“ показаха постоянство и в двата състезателни манша и закономерно се поздравиха със златните медали. Втори останаха представителите на Чехия, а трети тези на Сърбия. Отборът на България зае 35-то място.

И във вчерашния ден времето не беше никак благосклонно към риболовците. Почти през целия ден преваляваше дъжд, който чувствително вдигна нивото на реката и направи риболова изключително труден.

„Не мога да кажа, че съм доволен от класирането. Нашите състезатели не успяха да се напаснат към условията, които не бяха никак лесни за игра. Ловяха се предимно единични и големи риби, а те са трудни за улов. Надявам се момчетата да са натрупали малко опит, за да се представим по-добре следващия път“, сподели председателят на Българска федерация по риболовни спортове (БФРС) Георги Михайлов.

Симон Симонян от нашия отбор стартира вчерашния втория манш като резерва и през цялото време се опитваше да помага със съвети на своите съотборници. Но момчетата така и не успяха да се приспособят към особеностите на водоема и да свикнат с много бързото течение, което ги затрудни максимално.

„Не сме доволни, но вдигаме глави и продължаваме напред. На следващото първенство ще се представим много по-добре“, заяви състезателят на „Биг Фиш“ Румен Витков

От 24 до 26 октомври предстои турнирът за купата на БФРС, който ще се проведе на гребния канал в град Пловдив.