В обновеното предаване На кафе Гала изрази възхищението си от премиера Бойко Борисов: "Браво на премиера, по-европейско решение от това не бих могла да си представя, че би могло да има", каза тя по повод подкрепата, която оказва българският лидер на кампанията в помощ на инвалидите Воля за спорт.

"Слава богу, че правителството застава зад гърба ви" - допълни водещата.

Гости в студиото бяха юристката Нина Хамилтън и директора на Агенция за хора с увреждания Минчо Коралски, които стоят зад спортната кампания.

"Основният проблем на хората с увреждания е свободното движение, казваме че Европа е възможността за свободно движение на хора и капитали, но хората с колички явно не са част от тази Европа, а единственият им начин да се интегрират е да излязат от дома си. Спорта е изключително важен, особено за младите хора - това е тяхната първа стъпка към интеграцията, защото, когато те повярват, че могат да правят нещо, тогава идва и желанието им за учене, за професионална кариера, вдъхва им увереност", каза г-н Коралски по повод, че 30% от инвалидите не излизат от домовете си.

Самият той се състезава в автомобилен спорт и кърлинг, като подчерта, че и за двата спорта са нужни неимоверни усилия, за да се организират. "Тази кампания е необходимост, защото когато нормалните хора, видят какво могат хората с увреждания, как се борят, за да спечелят, вече по друг начин ги възприемате" - подчерта още той.

"Воля за спорт" стартира на 11-ти септември в 15 часа от град Стара Загора. В процеса на кампанията за всички общини ще бъде закупен уред, пригоден за басейни и за по-лесното им експлоатиране от лицата с увреждания.