"Габи Петрова и Ивет Лалова заслужават отлична оценка за представянето си на световното". Това заяви президентът на Българска федерация лека атлетика Добромир Карамаринов.

"Поздравявам както атлетките така и техните треньори Атанас Атанасов и Роберто Бономи. Габи и Ивет си направиха лични резултати точно на световното, което показва, че са се подготвили отлично за Пекин. И двете бяха част от едни много драматични и с много висока стойност финали."

"Поздравявам Мирела Демирева, която успя да намери място на финала и стана третата ни финалистка на световното. На финала очаквах повече от нея. Тя е млада и аз съм сигурен, че за вбъдеще ще развие потенциала си. Всички очакваха повече от Митко Ценов и Георги Цонов, но нека не забравяме, че тези момчета само преди по-малко от месец донесоха медали за България от европейското за своята възраст. Те са млади, а тази година направиха много. Надявам, че скоро ще удари и техния час. Останалите ни атлети в Пекин се представиха под възможностите си", заяви шефът на леката атлетика у нас.