Бронзовият медалист от олимпийските игри в Сочи 2014 Денис Тен  от Казахстан води след кратката програма при мъжете на турнира  по фигурно пързаляне от сериите Гран При в Бордо (Франция).

Тен, който остана четвърти на "Скейт Америка", получи за своята програма оценка от 91.78 точки. Той има преднина от 3.08 точки  пред световния вицешампион Тацуки Мачида от Япония, който остана с 88.70 точки. Мачида, победител в "Скейт Америка", докосна леда с ръка след  изпълнение на троен луц. Руският шампион Максим Ковтун остана шести след две падания в  програмата си. Неговият сънародник Константин Меншов е трети до  момента с 87.47 точки.     При танцовите двойки участие в турнира отказаха световните  шампиони Анна Капелини и Лука Ланоте от Италия.

В тяхно  отсъствие след кратката програма начело са представителите на  Франция Габриела Пападакис и Гийом Сизерон с 64.06 точки. Те  имат аванс от 2.16 точки пред канадците Пайпър Джилс и Пол  Поарие. На трето място в кратната програма са Медисън Хабъл и Закъри  Донъхю (САЩ) с 60.19 точки. Волната програма в четирите категории е по-късно днес. Гран При на Франция е петият турнир от сериите за сезона.  Следващата седмица в Осака е Гран При на Япония. Финалът на  надпреварата ще се проведе от 11-и до 14-и декември в Барселона (Испания).