Даниел Иванов-Аоияма спечели четвърта победа на  турнира по сумо в Нагоя, след като надделя над Осунаараши в  схватка от 11-ия кръг.

Той обаче продължава да бъде в дъното на  класирането, но поне вече има шанс да завърши надпреварата с  положителен баланс. За да направи това обаче, родният сумист ще  трябва да влезе в серия от победи до края.

Даниел Иванов стартира със седем поредни загуби, но започна да навлиза в добра форма от края на миналата седмица. Той се наложи последователно над Шохозан, Икиоки и Йошикадзе, а в сряда се  справи и със съпротивата на Осунаараши.

Българинът използва  хватката "уватедашинаге", за да свали съперника си на дохиото и  да завърши деня при баланс от четири победи и седем загуби. Следващият съперник на Даниел Иванов е Кайсей, който победи  Аминишики с "йорикири" в схватка от 11-ия кръг. Великият шампион Хакухо загуби за първи път на турнира в сряда, след като отстъпи на Гоеидо. Така той беше изравнен от  Котошогику на върха в класирането на турнира в Нагоя./БТА