С изключително пищен коктейл БОК отбеляза 90 години от своето основаване и признаване от МОК. В известен столичен хотел президентът на БОК Стефка Костадинова посрещна стотици звезди на българския спорт от далечното минало и настояще.

Да отбележат славната олимпийска история на страната ни присъстваха представители от различните сфери на държавната власт, начело със служебния министър-председател Георги Близнашки, министърът на Младежта и спорта Евгения Раданова и заместникът й Йордан Йовчев. Президентът на БФС Борислав Михайлов и съпругата му Мария Петрова и много други ръководители на спорта у нас.

На коктейла бяха и част от бивши ръководители на олимпийската централа, а също така и вдовицата на Иван Славков - Валя.

Всички спортни звезди от различни поколения аплодираха Стефка Костадинова, а след нейната реч, последва видео поздрав от председателя на МОК Томас Бах. 

Подобно послание присъстващите видяха и от Сергей Бубка. Специални награди и плакети Стефка Костадинова получи на сцената от Председателя на Европейските Олимпийски комитети Патрик Хики, председателят на Международната федерация по борба - Ненад Лалович, и от страна на Руския олимпийски комитет представляван от 5-ата олимпийска шампионка в синхронното плуване Анастасия Давидова.

Тържеството по случай 90 години БОК започна с химна на България и този на Олимпийското движение, а официалната част завърши с връчването на специални значки на БОК за двукратните олимпийски медалисти на България - Боян Радев, Мария Гроздева, Петър Киров, Таню Киряков, Николай Бухалов и за Нураир Нурикян, който не присъства на събитието.