На 17 септември 2016 г  се състоя официалното откриване на първия български бранд за неопренови костюми и аксесоари Runawave, произвеждащ изцяло в България. 

Гостите имаха възможност да се насладят на част от продуктовото портфолио на бранда под музиката на холандският сърф рок певец Пат Смит, Миленита, Roots Rocket и Антон Райчев. Нощта бе ярко осветена от огненото шоу DIVINITAS, а градусът на забавление бе вдигнат от брейк танцьорите YA CREW. Водещ на вечерта беше актьорът Филип Аврамов-Фицата, който се погрижи за смеха и доброто настроение на всички гости.

„Горд съм, че след 3 годишна упорита подготовка и усилен труд заедно с екипа стигнахме до тук. Вдъхновени от работата си, ние ще продължаваме да усъвършенстваме и създаваме нови продукти, за което ще разчитам изключително много на професионалните спортисти на Runawave в лицето на Никола Абаджиев – Коки, Алберто де Марио, Нагай Пунтиверио и Илиана Стоилова“, сподели Георги Маринов, мениджър на Runawave.

Под логото на Runawave се състезават един българин (Никола Абаджиев – Коки) и двама испанци (Алберто де Марио и Нагай Пунтиверио). Многообещаващата българска звезда на хавайския сърф Коки е настоящият носител на приза в категорията „Surf Man Open” и отличен за най-добър трик  от състезанието „Дребни срещу Старчета“. 

Както е известно сърфът е вече олимпийски спорт и амбициите на Абаджиев са да представи България в Токио през 2020 година. 

Алберто де Марио е младата надежда на Испания в дисциплината Longboard. В тазгодишното издание на Salinas Longboard Festival той грабна първото място в категорията  Longboard за аматьори, побеждавайки повече от 55 участници. 

Нагай Пунтивейро е любителят на огромните вълни в отбора на Runawave, който е обиколил половината свят в търсенето им. През декември 2015 год. той е отличен за най-добра вълна в състезанието „La vaca” („Кравата“). Нежната сила сред спортистите на Runawave е Илияна Стоилова – неколкократен национален шампион по фънборд за жени и инструктор по уиндсърф. За своя мисия тя е възприела популяризирането на тази спортна дисциплина в България. 

По време на официалното откриване Runawave изненада гостите си с две състезания – баланс по сърфиски и преплувай басейн въоръжен с гребло и дъска (SUP).