С един бронзов медал се върна българският отбор по Олимпийски Таекуондо от Европейското първенство до 21 година от Инсбрук, Австрия.

В оспорвана конкуренция с повече от 300 от най-добрите състезатели в цяла Европа, националният ни отбор успя да завоюва бронзов медал при жени до 53 кг. Никол Чорбанова спечели трето място за българското Таекуондо - WTF от Европейското първенство до 21 година. Младата надежда в олимпийския спорт показа силен дух, умения и кураж в борбата за разпределението на медалите.

Жребият отреди на Чорбанова да почива през първия кръг, след това я срещна със състезателка от Кипър. Победа за България със 7:1 отреди Чорбанова да се срещне с една от фаворитките за титлата от Сърбия. След крайно инфарктен мач, пълен с обрати, зрелищни техники и много емоции, България се поздрави с втора победа – 9:3 и полуфинал в категорията си. За съжаление, българската състезателка не успя да победи следващата си съперничка - от Гърция и загуби срещата, което я постави на третото място. Останалите състезатели от българския тим не успяха да преминат елиминационните кръгове и да продължат напред, въпреки показаната воля на игралното поле.

Личният треньор на медалистката, Димитър Аврамов от спортен клуб Таекуондо Фитнес, заяви: "Ники е състезателка, за която всеки треньор може само да си мечтае. Тя е пример за това как положеното старание и труд се реализират в успех." Аврамов призна, че бронзовата титла е повод за гордост не само за клуба й и за Българската федерация по Таекуондо - WTF, а и за цялата спортна общественост в страната.

Медалът на Никол Чорбанова от големия форум е поредното доказателство за популярността на този спорт у нас и усилията, които се полагат за неговото развитие от практикуващите, спортните клубове и Българската федерация по Таекуондо - WTF. Припомняме, че преди две години Владимир Далаклиев, стана европейски шампион по Олимпийско Таекуондо - WTF до 21 г. и това го направи най-успешния български състезател в този спорт. /БГНЕС