Владислав Методиев е “Спортист на Кюстендил” за 2014 година. Състезателят по борба на клуб “Васил и Георги Илиеви” печели класацията за 4-ти път. Негови подгласници станаха Кристияна Кръстева - скокове на батут и Рос - Мари Маринова - сумо, самбо и унифайт. Дарик радио Кюстендил организира Спортист на Кюстендил за 15-та поредна година.

Призьорите бяха наградени от кмета на община Кюстендил Петър Паунов на церемония в клуб “Шампиони”. Подаръци и парични премии за тримата най-добри спортисти и от фирми - приятели на Дарик радио и спорта в Кюстендил.

Специално изработени за церемонията плакети получиха 27 спортисти, които са №1 в своя клуб за 2014 година. Те им бяха връчени от председателят на ОС Иван Андонов и Нели Петкова, директор на дирекция Образование, култура, спорт и младежки дейности и балнеология.

Спортист на Кюстендил

източник: Дарик радио, Кюстендил

Владислав Методиев е 7-ми от Световното първенство по борба за мъже, класически стил, като бе контузен от съперник в четвъртфиналите, което го лиши от медал на форума. Той участва като част от националния отбор и на Европейското първенство, където записа победа и загуба. Състезателят на клуб “Васил и Георги Илиеви” е носител на бронзови медали от Държавното лично- отборно първенство и Международния турнир „Петлашински“ – Полша.

Кристияна Кръстева се класира на 8-о място на Световното първенство по скокове на батут във Флорида, САЩ и на Европейското първенство в Португалия, на батут синхрон, с Ивет Атанасова от Стара Загора. Кръстева е на 4-то място с отбора на България, девойки до 17 г. на ЕП. Тя се класира на 20-то място в индивидуалната надпревара на световното първенство в САЩ, при 13- 14 г. Кристияна Кръстева е републикански шампион-индивидуално на голям батут, при 13-14 годишни и на синхрон с Ивет Атанасова от Стара Загора, при 15-1 6 годишни. Има 3-то място в актива си от "Открити славянски игри" в Минск, Беларус, на батут синхрон и се класира 9- та в нейната възрастова група, индивидуално при 13- 14 годишни. Състезателката е с 9- то място на "Nissen cup" в Швейцария, в синхрон с Ивет Атанасова.

Спортист на Кюстендил

източник: Дарик радио, Кюстендил

Рос-Мари Маринова се класира на първо място на Европейско първенство по сумо за девойки до 16 г. в Абсолютна категория и на второ място в категория +70 кг. Тя има второ място на Републиканско първенство по сумо за девойки до 16 г. и трето място от Републиканско първенство по самбо. Рос- Мари Маринова спечели Международния турнир по Унифайт „Триадица”, гр. София.

Церемонията завърши с коктейл, подготвен от “Ученическо хранене” и бе разрязана специално изработената за Спортист на Кюстендил торта, с имената на всички спортни клубове.

Спортист на Кюстендил

източник: Дарик радио, Кюстендил