Белгиецът Йонас ван Генехтен спечели 7-ия етап от колоездачната Обиколка на Испания, който беше с дължина 158.5 километра от Маседа до Пуебла де Санабрия. Ван Генехтен завърши първи с време 3 часа, 55 минути и 44 секунди след силен финален спринт.

Малко преди финалната линия пък голямата звезда на домакините Алберто Контадор попадна в сблъсък и падна. Той беше пред друг велосипед, опита да го заобиколи, но в тясното пространство беше съборен километър преди края. Но Контадор бързо се качи обратно на колелото си, но се видя на екипа му дупки и пръски от кръв.

Даниеле Бенати от Италия и Алехандро Валверде (Испания) се наредиха съответно на 2-о и 3-о място, като имат същото време като победителя. Колумбиецът Даруин Атапума остана начело в главното индивидуално класиране, след като завърши извън първите 10, но в основната група и без проблеми запази преднината си.

Атапума има време от 25 часа, 41.21 минути. Валверде е на 8 секунди след него, а трети се движи на 42 секунди Крис Фруум (Великобритания). /БТА