Поне 10 хиляди фенове се очакват да присъстват на първите в България битки по смесени бойни изкуства за професионалисти на открито. „Гладиаторското“ шоу ще се проведе на стадион „Пловдив“ на 7-ми септември, като входът е свободен за всички.

Гала вечерта  предвижда 6 битки в различни категории, а гвоздеят ще бъде боят между Валентин Бенишев и румънеца Дину Букалет, които нямат загуба на професионалния ринг.

Боевете ще бъдат в специална клетка на терена на стадиона, а за удобство на зрителите ще има и две видео стени. По време на събитието в специални кутии ще се събират пари за 9 годишния Тони Панаьотов, който страда от детска церебрална парализа. „На детето му предстои операция в Сърбия следващия месец и затова е нужно да се събере определена сума“, разказа Иван Запрянов, който е един от организаторите на вечерта. Ще бъде заявена и морална подкрепа за бившия футболист Аян Садъков, който също е болен в момента.

„Целта на тази ММА вечер е не да печелим пари, а да популяризираме този спорт, който в момента е най-бързо развиващият се в целия свят“, каза още Запрянов.