Писта "Бършен" край Сливен ще бъде домакин на четвъртия кръг от националния шампионат по драг рейсинг. Надпреварата, която се организира от Сливен Драг Тийм ще се проведе на 10 и 11 октомври, а в нея се очаква да се включат над 100 участника. За пореден път състезанието няма да мине и без международно участие, като до момента заявка за това са дали състезатели от Румъния.

В съботния ден ще се проведат квалификациите, като ще има и свободни стартове за всеки един, който желае да изпробва възможностите на своя автомобил. От 15:00 часа пък ще бъде даден старт на състезанието за мотоциклети. Именно тук се очаква и нов рекорд, като амбицията на фаворита Станчо Неделчев е да слезе под 9 секунди.

В неделя пистата ще бъде отворена още в 07:30, а 30 минути по- късно започват квалификациите. Състезанието за автомобили ще стартира в 10:00 часа, а класовете в които са разделени бързите коли са 8.

Очаква се на писта "Бършен" да пристигнат много лъскави возила с мощност над 800 конски сили, които ще вземат участие в клас 500+. В клас предно предаване пък погледите са насочени към Иван Митев- Рибата и Теодор Айнаджиев, които са готови да счупят своите рекорди и да влязат във време под 11 секунди.

Безспорно най- зрелищно ще бъде в клас Стрийт Свободен, където шампиона от миналата година Николай Колев ще се бори да запази титлата си пред родна публика. В момента Колев се конкурира с Константин Динев и победителят от състезанието в Сливен ще грабне и победата в шампионата.

Надпреварата в Сливен няма да мине и без най- бързата кола в България- Широкото на Хеед Ауто, управлявано от Мартин Николов.

Организаторите пожелават успех на всички и напомнят – шофирайте разумно по пътищата, бързите коли са на пистата!