Екипажът на АСК „Пловдив“ Георги Гераджиев/Георги Гаджев ще запише третото си участие в чужбина за сезона – този път на легендарното гръцко Рали Акрополис (09-11 Октомври 2015), което е девети кръг от Европейския рали шампионат на Международната автомобилна федерация (ФИА).

Последното състезание, в което пловдивският тандем взе участие, бе асфалтовото Рали Сливен, което се проведе преди месец. Там, сред конкуренция от 10 автомобила в своя клас RC4 (автомобили от спецификация R2 с един задвижван двигателен мост до 1600 куб.см.), Гераджиев/Гаджев завоюваха първото място.

Оттогава автомобилът Форд Фиеста R2, с който се състезават пловдивчаните, бе изцяло преустроен за тежките макадамови пътища, съставляващи маршрута на Рали Акрополис.

Миналият петък (02 Октомври 2015) в полите на Средна гора бе организиран и предстартов тест, с който Гераджиев/Гаджев направиха тренировка в условия близки до тези, пред които ще се изправят по време на гръцкото състезание.

Център на Рали Акрополис е морският курорт Лутраки, който се намира на около 90 км западно от столицата Атина, а церемониалният старт на именитото гръцко състезание, което десетки години бе кръг и от Световния рали шампионат на ФИА, ще се проведе от 15:00 ч. в събота (10 октомври 2015) точно под Акропола в Атина.

Заявени за участие в Рали Акрополис 2015 са общо 62 екипажа от 15 държави, като единствен представител на България е тандемът на АСК „Пловдив“ Гераджиев/Гаджев, които заедно със своя екип от механици (Стефан Итов и Евгени Киров) и координатор на отбора (Дамян Киров) заминават за южната ни съседка във вторник следобед.