Един от най-добрите български състезатели по мотоциклетизъм в последните години, Ангел Караньотов, изненадващо обяви, че спира с активната си състезателна дейност.

"Отказвам да търпя терора и унижението, на които съм подложен от моята държава. В тези години аз разбрах, че спортът е политика. Разбрах, че е много важно кой ще е на власт, за да получа правото да се състезавам за България. Разбрах, че първо трябва да преодолея пречката "България" и след това да се справям с конкуренцията. Разбрах, че въпреки усилията на българската федерация по мотоциклетизъм, въпреки усилията и лишенията на моето семейство, въпреки моите скромни напъни, всичко е в ръцете на шайка некомпетентни кариеристи. Всичко е в ръцете на някакви "Дянковчета" и "Марианки", емоционално заяви Караньотов.

На въпрос какво ще прави оттук насетне, Ангел заяви: "Аз съм само на 20 години и бъдещето е пред мен. Сега отивам на лекции в НСА. За по нататък ще видим".

Със своето слово състезателят просълзи баща си Ивайло Караньотов, който от своя страна отправи специални благодарности към ръководството на родната федерация по мотоциклетизъм за всички усилия и грижи, които са положили през годините за развитието на кариерата на Ангел.