Валентино Роси призна, който катастрофира по време на Гран При на Япония, сподели, че не знае какво е причинило инцидента.

Според него, той не е карал прекалено бързо и дори не е усетил, че ще падне.

"Доктора" падна в началото на състезанието и така даде път на Марк Маркес, който триумфира в състезанието и спечели световната титла този сезон.

"Обикновено преди да катастрофираш усещаш нещо в момента преди падането. Този път не усетих нищо. За мен беше изненада това, което се случи. Натисках, за да настигна Марк. Всъщност не исках да стане още при тази обиколка. Не съм правил нещо откачено. Времето ми беше сходно като това в предната обиколка. Исках да го притисна и да не може да се измъкне, но още не мога да си обясня какво стана. Тове е позорно. На практика знаех, че ще е трудно да победя Марк за титлата, но можех да остана с него, да удължа напрежението", сподели Роси.

"Имаме още три писти, които много харесвам. Остана ми да се боря за второто място с Лоренсо. Вече съм малко по-спокоен. Но още не мога да разбера какво стана – бях концентриран, бърз и не усетих какво ще стане преди падането. Не очаквах това", завърши той.