Мартин Чой спечели 11-ата си титла на България по мотоциклетизъм, като отново победи в клас SST 1000.

С първото място в последния кръг от родния шампионат в Плевен, Мартин Чой спечели поредното отличие в звездната си кариера. Заради участието си в европейския шампионат, той бе пропуснал част от кръгове в България и единствено победа в Плевен му гарантираше купата. Въпреки че имаше проблеми с мотора, Мартин грабна златото, следван от Велислав Марков с „Кавазаки” и Красен Кънчев, също с BMW. Така той вече има общо 11 титли на България с 600-кубиков и с 1000-кубиков мотор – през 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013 и 2014 г.

„Доволен съм от поредния успех, въпреки явната липса на конкуренция“, заяви Чой след награждаването. „Единственото ми притеснение за това състезание беше да нямам технически проблем, но още във втората обиколка се случи точно това. Двигателят загуби мощност, изглежда работеше без някой цилиндър. Но аз се съсредоточих и се опитвах в завоите да карам бързо, докато на правите отсечки бях ограничен от това колко „върви” мотоциклетът. Карах на сигурно, но дори при тази ситуация не бих допуснал някой да ме изпревари. Бях обещал победата на отбора ни и на нашите партньори и рекламодатели. В нашия спорт титлите са немислими без такава помощ. Накрая искам да пожелая конкуренцията в българския шампионат да се повиши, за да стане още по-интересно и за зрителите”. – добави Мартин Чой.

От 2012 г. Мартин Чой е посланик на дългосрочната социална кампания на бензиностанции ЕКО „Обади се като стигнеш”, която цели увеличаване на безопасността на участниците в движението. Като част от програмата миналия месец на състезателната писта в Серес бе организирано училището за безопасно шофиране EKO Racing School, в което Мартин Чой и Илия Царски дадоха полезни съвети на 40 фена на моторните спортове.