Директно от Доха, Катар мотоциклетистът Майкъл Иванов заяви, че се чувства подготвен за първия старт за Световния шампионат по мотокрос.

- Остава един ден до началото на Световния шампионат по мотокрос сезон 2016 в Катар. Как се чувстваш и готов ли си за втората си година в световния мотокрос елит?

- Мисля че съм добре подготвен, надявам се да направя добро класиране през първите кръгове и през цялата година, разбира се.

- Въпреки, че бе планирано с новия ти отбор Marcetti racing да караш само на Европейските GP-та, заминаваш за Катар. Вълнуваш ли се за първото си състезание извън Европа?

- Много съм развълнуван поради факта, че отговорността и доверието което ръководството на отбора са ми гласували са големи.

- Как премина зимната ти подготовка?

- Зимната подготовка премина ползотворно, макар че имах малка контузия по време на тренировъчния процес и в продължение на две седмици не можах да тренирам пълноценно.

- Ще могат ли твоите български фенове да те видят през годината по родните трасета?

- Поради натоварената ми програма тази година няма да мога да участвам във всички състезания от българския шампионат, но ще бъда на тези които не съвпадат със световния.

- Какво мислиш за това, че през този сезон ще бъдете трима българи в Световния шампионат по мотокрос в клас МХ2?

- Въпреки понамалелия интерес към нашия спорт през последните години, ние продължаваме да се развиваме и съм силно уверен, че ние тримата ще продължим да прославяме България и в бъдеще.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS