Председателят на федерацията по мотоциклетизъм Богдан Николов заяви, че се чувства крайно обиден за случващото се в държавата по отношение на мотоциклетизма. Той намекна за закриване на централата.

„Да ви кажа честно се уморих напълно. Имаме през годините редица европейски шампиони, най-добри трасета в света, а сме пред угрозата този спорт от догодина да го няма, както и цялата федерация. Вече няма как да тегля заеми, за да „запушвам” дупките, защото всичко, което имах като имущество, е заложено, а държавата не помага. Да мине този сезон и в края на годината ще си кажем „довиждане” с правителството, защото както е тръгнало нещата няма да се променят”, сподели Богдан Николов.

От своя страна председателят на организационния комитет на Grand Prix Bulgaria Румен Петков беше категоричен, че ситуацията е повече от тревожна и лиценз на федерацията за догодина може да не бъде издаден.

В разгара на променливото лято, тази седмица в летищен комплекс „Долна Митрополия“, град Плевен предстоят изключително важните стартове от Европейския Шампионат по СуперМото и Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм на писта за сезон 2014-та. Традиционно през юли, състезанието се провежда в памет на г-н Димитър Калчев, дългогодишен председател на Организационния комитет за Grand Prix Bulgaria и един от истинските приятели и поддръжници на мотоциклетния спорт.