Първото международно състезание в България по суперкрос Supercross Sofia 2015 - The Battle обещава силен адреналин, мирис на гориво и невиждани атракциони. В програмата на събитието ще се включи още едно състезание в клас 65 кубика и така в редицата на шампионите, които ще вземат участие в състезанието, се нареждат едни от най-талантливите състезатели в категорията „джуниър“. 

В състезанието Суперкрос джуниър (Supercross junior) ще се включат професионалисти на възраст от 9 до 12 години с опит минимум една година. Надпреварата в класа ще протече по всички правила на суперкроса и при всички мерки за сигурност на състезателите и феновете. Райдърите ще бъдат наредени в решетка от осем и след няколко обиколки на трасето ще бъдат наградени първите трима.  

Софийската „Арена Армеец“ ще посрещне най-добрите в тази възраст от България, Гърция и Румъния, давайки им уникалната възможност за първи път да станат част от състезание от този ранг.

източник: Supercross Sofia 2015

За приза на Supercross junior ще се състезават едни от убещаващите райдъри в клас MX65. Състезанието ще изправи един срещу друг Кристиян Иванов, който е източноевропейски шампион по мотокрос за 2014 и шампионът на Гърция 2014 и 2015 Антониос Салмалис. Малките професионалисти ще покажат своя талант и умения пред очите на своите герои, минути преди те да започнат битката за приза в София. 

Подобни състезания са изключително популярни в САЩ и промотират суперкроса като семейно забавление, предлагайки вълнуващи преживявания за райдърите, семействата и феновете на спорта.

Българската публика ще има възможност за първи път да стане част от подобен шампионат и да стане свидетел на битка между едни от най-обещаващите таланти в този клас