С церемония по награждаване в различните класове приключи първото за сезона офроуд състезание - "Кърджали Офроуд Фест 2016 г.".

В него участие взеха 220 участници от България, Гърция, Турция, Румъния и Португалия. В продължение на три дни те се състезаваха с автомобили, ATV и мотоциклети. Кметът на Кърджали инж. Хасан Азис също се включи в надпреварата с демонстрационна обиколка на 4 км. трасе до т. нар. "водно огледало".

В категория TROPHY първото място в клас EXPERT бе за смесения екип от Румъния и България Костин Фантана и Контантин Панайотов, а при модифицираните за гръцкия екипаж Ксенитопулос и Галанакис. 

В клас STANDARD HEAVY отличието бе за Захари Зарков и Петър Янков от Русе, докато в клас STANDART LIGHT то отиде при Иван и Ангел Попов от Самоков.

Като най-добри състезатели в категория X-CROSS на първо място в клас EXPERT се класира Николай Мартинов, в клас PROFI първи бе Теодор Кабакчиев с КТМ 300 ЕХС, в клас STANDARD златото отиде при Тодор Пашов. При жените на първо място с КТМ 350 се класира Александра Ангелова, а в клас SENEIOR Стоян Пачарозов.

За втора поредна година имаше и награждаване по нации за най-добре представилите се екипажи. Първото място бе за Румъния, второто за Гърция и третото - за България. Наградите връчи кметът на Кърджали инж. Хасан Азис.

"Кърджали Офроуд Фест" се провежда за четвърта година, като организатори на събитието са община Кърджали и клуб "4х4 Адвенчър" град Троян. Състезанието е първи кръг от "BG X Enduro Championship 2016" за мотоциклети и ATV-та и "Балканска трофи купа" за джиповете./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS