Четири екипажа ще вземат участие в четвърти кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy, част от рали „Стари Столици“. 46-ото издание на състезанието ще се проведе този уикенд, 10-11 октомври, с център град Шумен.

Екипажите, които ще се състезават, са победителите от първия кръг (рали „Твърдица-Елена“) и трети кръг (рали „Сливен“) - Григор Григоров с навигатор Янаки Янакиев и първенците от втори кръг (рали „България“) - Дочо Цвятков с ко-пилот Линда Багерова. 

Христо Геров

източник: Hyundai Racing Trophy

В борбата за шампионата ще се включи отново картингистът Симеон Симеонов, който се състезава в първия кръг на шампионата на рали „Твърдица-Елена“. Негов навигатор тогава беше Добрин Борисов, но в предстоящия четвърти кръг неговото място ще заеме проджект мениджъра на Hyundai Racing Trophy Георги Гвоздейков. 

В това състезание Георги Гвоздейков ще има възможността да предаде своите напътствия, умения и личен опит. Също така той ще представя любопитни факти от състезателните трасета. Добрин Борисов е родом от град Шумен и ще участва на рали „Стари столици“ като пилот в друг екипаж. 

Hyundai Racing Trophy

източник: Hyundai Racing Trophy

В надпреварата за Hyundai Racing Trophy се включва и Христо Геров с ко-пилот Марин Костадинов, който дълги години бе навигатор на настоящия председател на БФАС Радослав Козлеков.

През последния месец всички екипажи постигнаха редица победи и ще могат да покажат качествата си и в четвъртия кръг на едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy. 
Екипажът Дочо Цвятков/Линда Багерова спечели две титли в Ендуранс шампионата за 2015 г. – в клас „Състезателни” на Endurance Sprint до 2000 сс и в клас „Състезателни” на Endurance до 2000 сс. Григор Григоров успя да завърши на трето място в четвърти кръг на националния шампионат V1 Challenge Bulgaria и е лидер във временното класиране. 
 

Симеон Симеонов, който завърши на второ място в генералното класиране на Републиканския шампионат по картинг. Христо Геров показа своите пилотски умения на „Празник на скоростта“ в Разлог със състезателния автомобил Hyundai i20 Coupe R1 и заемаше лидерски позиции спрямо останалите екипажи. Успехи постигнаха и механиците на едномарковия шампионат. 

Главният механик на Hyundai Racing Trophy Теодор Николов и колегата му Радослав Кръстев бяха част от екипажа Rally Ride BG, който финишира на първо място на Balkan Offroad Rallyе.

Григор Григоров

източник: knowbox

Преди старта на състезанието екипажите ще получат своите мисии и напътствия от треньора на шампионата Петър Гьошев. Заедно с Георги Гвоздейков те ще разкажат и как върви развитието на пилотите и обучението на най-младия състезател в шампионата – 16-годишният Симеон Симеонов. 

Рали „Стари Столици“ се провежда за първи път през 1970 г. и е най-старото автомобилно рали в България. 

Общата дистанция на ралито е 230,81 км., а специалните етапи са с дължина 85,10 км. 

Състезанието на 10 октомври включва 4 специални етапа – Детелината, В. Великов, Пивовара 1, Пивовара 2. Надпреварата на 11 октомври включва 5 специални етапа – Ардашес 1, Новосел 1, Ардашес 2, Новосел 2 и Шуменска крепост.  

Следващото състезание от едномарковия шампионат Hyundai Racing Trophy ще се проведе на Затворен маршрут „Дракон“ на 17-18 октомври.