Екипажът на "Жико Моторспорт" Иван Иванов и Румен Иванов (Субару Импреза) спечели третото издание на рали спринт Вида и при третия си опит в това състезание взеха чек от 2500 лева, каквато е голямата награда в състезанието. 

Двамата завършиха 42-а състезателни километра с една етапна победа и за 29:15.950 минути, следвани на 0.57 секунди от екипажа на Казанлък Моторспорт Цветомир Русев/Иван Данков (Сузуки Суифт). 

Трети е друг екипаж на видинския клуб - Момчил Цветанов/Александър Петков (ВАЗ 2107), изостанал от победителите на 15.490 секунди.

Разместването на първите два екипажа стана заради решаване на процедурен въпрос, за който решението бе на директора на състезанието Румен Манолов. 

В третия скоростен етап, по време на отпадането на миналогодишните победители - Васил Василев/Янко Якимов (Лада Самара) и спирането им в трасето, е задействана процедурата за жълт флаг и от вече останалите само 5 автомобила, единственият, който преминава с намалена скорост е екипажа на Марко Стойчев/Йордан Батаклиев (МС Моторспорт, Ситроен Саксо), който единствен спазва разпоредбите на съдиите.

Така решението на главното съдийско ръководство е всички оцелели участници в този етап да получат времето на Стойчев/Батаклиев, откъдето и идва минималния аванс на Иванов/Иванов от Жико Моторспорт.

Всяка една от четирите отсечки на видинския спринт днес имаше различен победител - Васко Василев (Синаговци), Иван Иванов (Водна 1), Петър Поломски (Водно 2) и Цветомир Русев (Грамада).

Състезанието обаче отбелязва най-малък брой от завършили коли в българско автомобилно състезание - половината от стартиралите 10. Сметките показват, че на всеки 6.5 км от началото на състезанието е отпадал по 1 екипаж.

След този кръг в шампионата за годината двама пилоти - Костадин Щерев (ЕФКО Рали Тим) и Иван Иванов (Жико Моторспорт) имат по една победа (25 т.), като в цялата досегашна 3-годишна история на тази дисциплина няма нито един пилот, който да е спечелил две състезания в един сезон./БТА