Звездата на Емполи Рикардо Сапонара намекна, че ще му бъде изключително трудно да откаже, ако в даден момент отново получи оферта от Наполи.

23-годишният футболист, който не успя при престоя си в Милан, показа възходящо развитие през миналата кампания под ръководството на Маурицио Сари, който преди началото на този сезон пое именно неаполитанците.

Още през лятото специалистът поиска талантливият вътрешен халф, но сделката така и не случи. Сега обаче играчът намекна, че може би играе последния си си сезон в Емполи.

„Наполи беше единственият възможен ход за мен на пазара“, каза Сапонара. „Емполи им отказа, така че от мен не се искаше да вземам решение. Щеше да ми бъде трудно да откажа. Спрявам се добре в Емполи, но Наполи е страхотен клуб. Те ще завършат в топ 3.“

„Без значение къде ще продължа – в Италия или чужбина – всичко зависи от проекта. Искам просто да довърша кампанията тук. Ще ми се да вкарам повече от 10 гола, но ако трябва да съм честен, целя в 15 попадения с помощта на Емполи“, добави Сапонара.