Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е готов да продаде рекордната си покупка Месут Йозил на загуба през януарския трансферен прозорец, информират част от английските медии.

Причината за решението на специалиста се крие в това, че очевидно 25-годишния световен шампион с Германия не се чувства щастлив в Северен Лондон и от началото на сезона демонстрира непостоянство в изявите си.

„Топчиите“ платиха за бившия играч на Вердер Бремен и Реал Мадрид 42,5 милиона паунда в последния ден на летния трансферен прозорец през 2013 година. Въпреки че започна силно кариерата си на „Емирейтс“, Йозил с времето започна да бележи видим спад във формата си.

Венгер опита да върне живеца в играта на етническия германец с трансфери като този на Алексис Санчес, ала неугледните игри на Йозил продължиха.

Според някои анализатори това се дължи и на недоволството у играча, който упорито е налаган като крило въпреки желанието си да играе зад нападателя.

Това кара част от медиите на Острова да смятат, че през януари Арсенал ще изслуша всяка оферта за Йозил, като компромисът, който клубът ще направи, е да иска за него минимум 30 милиона паунда – с 12,5 милиона по-малко отколкото плати, за да го привлече от Реал.