Старши треньорът на Валенсия Чезаре Прандели иска да подсили състава си с Тиаго Мота от Пари Сен Жермен, Ернанес от Ювентус и Маноло Габиадини от Наполи, твърди „Marca“.

Според информацията, испанският клуб е в най-напреднали преговори с Наполи за Габиадини, а сделката се очаква да се осъществи още с отварянето на трансферния прозорец през януари.

Маноло Габиадини не успя да се наложи в Наполи, въпреки контузията на Аркадиуш Милик. Италианският клуб е готов да го продаде при изгодна оферта, а по всичко изглежда, че от Валенсия са готови да извадят за него сума от порядъка на 15 – 20 милиона евро.

34-годишният Мота също е много харесван от Прандели. Италианският национал вече обяви, че няма да поднови договора си с френския шампион. Контрактът на халфа изтича в края на сезона, а от Валенсия ще се опитат да си осигурят неговия подпис още през зимата.

Ернанес не е доволен от статута си на твърда резерва в Ювентус. 31-годишният футболист бе близо до това да премине при „прилепите“ още през изминалото лято, но трансферът в последния момент пропадна. Сега испанският клуб отново ще се опита да привлече бразилеца.