Президентът на Олимпик Лион Жан-Мишел Олас призна, че е много щастлив от задаващия се трансфер на Антони Марсиал от Монако в Манчестър Юнайтед.

Причината е, че сделката ще донесе немалка печалба и за „хлапетата“, чийто юноша Марсиал е. Днес усилено се заговори, че „червените дяволи“ се канят да платят около 80 милиона евро за нападателя, който вече отлетя към Англия. Ако това се окаже вярно, то Лион ще получи около 10 милиона от трансферната сума.

Олимпик продаде Марсиал преди две години на Монако срещу само 5 милиона евро, но през миналия сезон 19-годишният талант вкара 13 гола за „монегаските“. Това бе достатъчно, за да прикове вниманието на грандове като Юнайтед и резултатът е налице.

„Той е страхотен талант, именно поради тази причина ние включихме подобна клауза“, каза Олас.

„Новините за Антони са много радващи и аз съм щастлив. Ние сме достатъчно умни, за да се справяме със ситуациите както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Парите, които ще получим? На първо четене 10 милиона. С включените бонуси, те могат да станат и повече за в бъдеще“, добави президентът на Лион.