Най-радикалните фенове на Лацио изразиха своето огромно възмущение от последните трансфери, които тимът направи преди затварянето на пазара в страната снощи.

„Бианкочелестите“ взеха Алесандро Матри в последния момент, а по-рано през лятото привлякоха Равел Морисън, Рикардо Кишна и Уесли Хут.

Ходовете на клуба не се понравиха на ултрасите, които обявиха, че в знак на протест няма да купуват сезонни билети. „Ние не сме доволни от работата, която свърши клубът“, сподели техен представител пред местно радио. „Поради тази причина решихме да не купуваме сезонни карти. Тази седмица ще вземем допълнително решение дали да подкрепяме отбора в неговите гостувания.“

Очевидно в Лацио разочарованието след неуспешната атака на Шампионската лига прераства и избива в други сфери. „Лациалите“ отпаднаха в плейофа, след като победиха Байер Леверкузен у дома с 1:0 в първия мач, ала на реванша отстъпиха с 0:3. Сега отборът продължава участието си в Лига Европа, където е в група G в компанията на Днипро, Розенборг и Сент Етиен.

Продажбата на сезонни карти е важно перо във финансите на всеки клуб, тъй като отборът успява да генерира немалка сума пари твърдо преди началото на сезона, а още по-важното е, че тя може да бъде осчетоводена. В същото време приходите от продажба на билети в течение на сезона варират силно според представянето.