Изглежда, че Пари Сен Жермен така и няма да успее да осъществи привличането на Анхел Ди Мария. Причината се крие в липсата на достатъчно средства за убеждаването на Реал Мадрид, а правилата за финансовия феърплей.

Съставът на френския шампион вече е пълен с чуждестранни звезди, но това очевидно не намалява глада им за нови гръмки имена. Проблемът обаче е в това, че след трансфера на Давид Луис за 50 милиона евро, клубът може да продължи с погазването на финансовия феърплей.

При парижани УЕФА вече въведе таван на заплатите в състава за евротурнирите, като сви и групата от 25 на 21 футболисти. Сега обаче желанието на ПСЖ да купи Ди Мария не само че може да доведе до глоба, но и до отстраняването на тима от Шампионската лига.

Единственият шанс за французите да излязат на чисто е да продадат някоя от звездите си, за да вземат аржентинския национал. Собственикът Насер Ал-Хелайфи обаче не иска и да чуе за подобен вариант, тъй като за него задържането на водещите имена в състава било „въпрос на принципи“, твърди ежедневникът „Льо Паризиен“.