Бъдещето на нападателя Мунир Ел Хадади изглежда ще бъде все по-далеч от Барселона, пише каталунското издание „Спорт“. Според медията в най-скоро време испанецът с мароканско потекло ще премине в Тотнъм.

В момента се изчаква само съгласието на самия Мунир, който е наясно, че със завръщането на Неймар от Олимпийските игри в Рио де Жанейро минутите, които получава, ще намалеят драстично. Силната форма на Арда Туран също ще бъде важен фактор при решението му, тъй като в момента турчинът прави така, че липсата на Неймар да не се усеща.

При това положени е ясно, че наставникът Луис Енрике няма как да гарантира на 20-годишния Мунир достатъчно шансове за изява. По принцип клубът беше готов да го използва като разменна монета за привличането на Пако Алкасер от Валенсия, но там преговорите се провалиха.

Сега Барса възнамерява да продаде Мунир за 15 милиона евро, като ще настоява за клауза за обратно откупуване на преференциална цена. Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино е готов да го привлече, тъй като е получил много обнадеждаващи доклади от скаутите си. В същото време „шпорите“ ще бъдат против въпросната клауза за обратно откупуване, като ще се опитат да я избегнат с предлагането на по-висока сума за трансфера. Твърде е вероятно обаче подобен ход да не сработи, тъй като за каталунците подобна опция е от съществено значение, за да се продължи изобщо дискутирането на сделката.

Другият коз на Барселона е, че има още английски клубове на опашката за Мунир. Интерес проявяват Евертън и Стоук Сити, където знаят как да използват бившите кадри на „блаугранас“. В Евертън Жерар Деулофеу е една от звездите, докато в Стоук играят Марк Муниеса и Боян Къркич.