Централният защитник Андреа Ранокиа от днес е официално ново попълнение на Сампдория. Футболистът на Интер идва като преотстъпен до края на сезона.

По-рано сутринта италианецът се озова на клубната база за задължителните медицински прегледи. 28-годишният футболист реши да потърси промяна, тъй като определено не попадаше в плановете на Роберто Манчини при „нерадзурите“. Основните му надежди относно трансфера в Сампдория са свързани с повече игрови минути, които да му помогнат в битката за място в състава на Италия за Евро 2016.

„Президентът Масимо Фереро и футболен клуб Сампдория се радват да приветстват Андреа Ранокиа“, гласи официалното обявление. „Защитникът, който е роден в Асиси, Перуджа на 16 февруари 1988 година, пристига като временно преотстъпен от Интер.“

„Играчът, преминал успешно медицинските прегледи тази сутрин, ще се присъедини към новите си съотборници за следобедната тренировка.“

Сделката едва ли ще бъде последната между двата клуба през януари, като се очаква утре нападателят на Самп – Едер да парафира с „нерадзурите“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS