Белгийският национал Дивок Ориги официално вече е футболист на Ливърпул. От английския тим потвърдиха за трансфера, около който се шумеше седмици наред, на своя клубен сайт.

Мърсисайдци уточняват, че 19-годишният нападател на Лил ще прекара идния сезон под наем в доскорошния си тим, след което ще поеме към „Анфийлд”.

„Червените” също така се похвалиха, че следят развитието на нападателя още от дните му в белгийския национален отбор до 15 години.

„Аз съм много, много щастлив и доволен, че клуб като Ливърпул прояви интерес към мен. Вълнувам се много”, каза самият Ориги след подписването на своя договор.

„Знам, че това е отбор с богата история, страхотни фенове и много велики играчи. За мен Ливърпул е един от най-великите тимове в света и съм много горд да бъда част от него”, допълни нападателят.

Ориги запова своята кариера като юноша на Генк, а през 2010 година е закупен от Лил. Неговият дебют за мъжкия тим на „кучетата” му носи и първия гол – срещу Троа през февруари 2013 година. На отминалия Мондиал 2014 Ориги също се разписа, като донесе победата срещу Русия с 1:0 в груповата фаза.