Ръководството на Барселона смята да ангажира всички възможни ресурси за привличането на Ектор Бейерин от Арсенал. Тази информация се появи почти навсякъде в испанските медии.

Както е известно, десният бек на „топчиите“ е юноша на Барса, но подобно на Франсеск Фабрегас напуска отбора много млад, за да отиде в Лондон. През последните 2 сезона испанецът е един от най-постоянните футболисти на Арсенал, а това не е убягнало от вниманието на „блаугранас“.

Десният бек се оказа невралгичен пост за наставника Луис Енрике след раздялата с дългогодишния титуляр Даниел Алвеш. Привлеченият за заместник Алейш Видал не се представя на очакваното ниво и е много вероятно кариерата му на „Камп Ноу“ да постигне скоропостижно.

През миналата кампания 21-годишният Бейерин записа 36 шампионатни мача за Арсенал, а дотук през настоящия сезон не е пропусна и минута от първите 5 двубоя.

Каталунското издание „Спорт“ прави още разкрития, като твърди, че техническият директор на Барса Роберт Фернандес е влязъл в контакт с Бейерин и го е уведомил, че след края на сезона каталунците ще отправят оферта за него.