Нападателят Алваро Мората все още не може да получи никакви уверения каква ще бъде съдбата му на клубно ниво. По последни информации сред италианските медии Реал Мадрид вече се е отказал от намерението си да откупи обратно играча и да го продаде със солидна печалба. Сега „белия балет“ вече възнамерявал да задържи своя юноша.

По договор Реал има правото да откупи Мората от Ювентус през това лято срещу 30 милиона евро. Торинци не желаят това да се случва след двете успешни кампани, които младокът направи при тях, ала в случая нямат думата.

Първоначалният план на испанците бе да си приберат таланта, а след това да се възползват от завишения интерес към него. Челси и Арсенал са най-настойчиви в мераците си, което прави уверени шефовете на „лос бланкос“, че могат да приберат сума, доближаваща се до 50 милиона евро.

След вчерашните много силни изяви на Мората с испанския национален отбор (при разгрома с 3:0 над Турция) по време на UEFA EURO 2016 треньорът на Реал Зинедин Зидан е изразил желание да задържи испанеца. Французинът е останал силно впечатлен от играча и възнамерява да му даде шанс да се бори за титулярно място.

Именно липсата на игрови минути бе главният мотив пред Мората да напусне Реал на първо четене. Сега обаче деликатната ситуация около Карим Бензема и множеството контузии, които взеха да спохождат французина, могат да променят предначертаните планове.