Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е готов на всичко, за да се раздели с полузащитника Бастиан Швайнщайгер. Португалецът дори е свалил цената му до скромните 2 милиона паунда, пише вестник „Мирър“.

Португалският наставник застана начело на „червените дяволи“ това лято и дотук не демонстрира милост към играчите, които не попадат в плановете му. Специалния не се впечатлява от огромния брой титли и трофеи, които Швайнщайгер има зад гърба си. Треньорът ясно показа, че бъдещето на тима е Пол Погба, който беше привлечен за 110 милиона евро. Нещо повече – Моуриньо реабилитира Маруан Фелаини, който доскоро беше зачеркван, но не смята да губи време с Швайни.

Германецът бе пратен да тренира с дублиращия тим, с което Моу си заслужи доста критики от големи имена във футбола. Португалецът по принцип не се впечатлява от такива неща и продължава да форсира раздялата с Швайнщайгер. Последният му ход включва редуцирането на неговата цена цели 6 пъти (само преди 12 месеца Юнайтед купи германеца срещу 12 милиона евро).

На този етап изглежда по-вероятно Швайнщайгер да се завърне в Бундеслигата, макар към него да има немалък интерес от редица клубове във Висшата лига.