Замразеният в състава на Барселона Алеиш Видал може де продължи кариерата си в Милан, пишат медиите в Италия. Испанецът е със статут на излишен на „Камп Ноу“ и е много вероятно през януари да се оглежда за трансфер.

Десният краен защитник премина при каталунците през лятото на 2015 година, но заради действащата тогава трансферна забрана за каталунците започна имаше право да играе едва от 1 януари тази година. Дотук през сезона формата не задоволява ни най-малко треньора Луис Енрике, който го е пуснал в игра само два пъти.

Ситуацията доведе до красноречив пост в социалните мрежи от 27-годишния испанец, с което взаимоотношенията му с Енрике станаха още по-взривоопасни. Затова не е чудно, че той ще се оглежда или за гаранции, че ще играе, или за клуб, който да му предложи ново начало.

Милан ще е един от възможните варианти, като италианските медии твърдят, че интересът на „росонерите“ към Видал не е от вчера или днес. Според изданията грандът от Милано ще е готов да грабне своя шанс, ако такъв действително се отвори.