Борусия Дортмунд явно ще опита да отговори на огромната криза, в която се намира, с привличане на нови футболисти през зимната пауза.

Вестник „Билд“ информира, че „жълто-черните“ вече са уредили първото ново попълнение, което е Кевин Кампл от Ред Бул Залцбург. За неговите услуги Дортмунд ще плати 10 милиона евро, а контрактът му ще бъде до 2019 година.

От лагера на Борусия пък потвърдиха трансфера: „Кевин Кампл е офанзивен халф, който владее пресата и това да се противопостави на преса, заради което пасва добре към нашия отбор. Радваме се много, че успяхме да осъществим трансфера“, заяви президентът на клуба Ханс-Йоаким Вацке.

Доволен от сделката бе и мениджърът Михаел Цорк: „Кевин Кампл е универсален футболист в халфовата линия, когото наблюдаваме от дълго време. С начина си на игра той пасва отлично към профила, който търсехме.“

Кампл е германец със словенски корени и играе за националния отбор на Словения. През този сезон полузащитникът има 18 мача в австрийското първенство с 5 гола и 7 асистенции, а в Лига Европа е още по-успешен – 6 мача с 4 гола и 4 асистенции.