Старши треньорът на Барселона Луис Енрике е настоял пред ръководството на клуба Денис Суарес да бъде привлечен в отбора.

Самият Енрике се е обадил на Суарес да го увери, че иска да го привлече в състава си.

Треньорът на каталунците обаче е предупредил играча, че преговорите ще бъдат дълги и трудни.

Барселона при всички положения няма да се откаже от възможностра да привлече халфа, дори сделката да бъде отложена за лятото.

Според информацията на вестник „Спорт“ ръководствата на Барселона и Виляреал са в напреднали преговори, но „жълтата подводница“ не иска да се разделя със Суарес преди да му намери негов заместник.

Барселона се очаква да плати между 3 и 4,5 милиона евро на Виляреал за 21-годишния футболист, каквато е сумата записана в клаузата между двата клуба.

От Виляреал са поставило условие да получат 20% от евентуален следващ трансфер на Суарес и по всичко изглежда, че от Барселона ще приемат подобна клауза да бъде записана в новото споразумение между двата отбора.

Старши треньорът на Барселона Луис Енрике иска да вземе на всяка цена в състава си Суарес. Наставникът на „блаугранас“ е останал изключително впечатлен от изявите на 21-годишния футболист от началото на сезона с екипа на Виляреал.

Освен това от Барселона са преценили, че от финансова гледна точка е най-добре да си върнат своя юноша.

Суарес ще бъде единственото ново попълнение за Барселона през януарския трансферен прозорец.

Каталунците най-вероятно няма да прибягват до привличането на нов нападател, тъй като със завръщането на Суарес ще имат много голяма вариативност в халфовата линия, което ще позволи на Луис Енрике да използва Арда Туран и Андрес Иниеста повече в офанзивен план.

21-годишният атакуващ полузащитник прекара изминалия сезон под наем в Севиля. През лятото той премина във Виляреал.

„Жълтата подводница“ закупи правата на Денис Суарес за четири сезона. Барселона все пак си запази важна клауза за откупуването обратно през следващите три години.