Крилото на Реал Мадрид Хесе Родригес все повече се оформя като една от основните трансферни цели на Ливърпул за лятото, твърди вестник „Дейли мейл“. Според изданието мърсисайдци със сигурност ще платят исканите от Реал Мадрид 23 милиона паунда.

Още през януари англичаните опитаха да вземат 22-годишния юноша на „белия балет“, ала това съвпадна с идването на Зинедин Зидан като треньор и французинът блокира сделката.

Миналата седмица Родригес се появи като резерва за „лос меренгес“ и вкара втория гол при успеха д 2:0 над Рома в 1/8-финалите на Шампионската лига.

По принцип испанецът имаше доста проблеми с предишния наставник в тима Рафаел Бенитес, които можеха да форсират неговото напускане. Засега обаче той изчаква, за да види какво ще бъде отношението на Зидан.

Със сигурност Ливърпул би бил интересна възможност пред него, ако успее да извърви целия път в Лига Европа, където евентуален трофей би означавал участие в груповата фаза на Шампионската лига през следващия сезон. По тази причина реваншът на мърсисайдци срещу Аугсбург в 1/16-финалите се явява много важен.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS