Капитанът на националният отбор по футбол Ивелин Попов коментира за Гонг информацията в руските медии за интерес на гранда Динамо Москва към него.

„Знам за интерес от страна на Динамо Москва към мен. Това може само да ме ласкае. Моето желание е да се развивам като футболист и трансфер в Динамо ще бъде една много добра крачка напред в кариерата ми”, заяви нападателят.

Спортният директор на Динамо Гурам Аджоев заяви, че клубът се интересува от Ивелин Попов и съотборникът му в Кубан Александър Беленов. Малко след това неговият колега от Кубан отговори категорично, че клубът от Краснодар не иска да се разделя с капитана на българския национален отбор Ивелин Попов въпреки интереса на редица тимове към него: „Не аз взимам окончателното решение, но моята позиция е твърда – абсолютно не. Време е това да приключи, някой иска някого от Кубан, купува и взима. Моето мнение – не пипай и не продавай своите звезди. Ако започнем да продаваме, тогава няма смисъл да продължаваме да играем“, отговори Доронченко.

„Винаги съм бил изключително коректен към Кубан Краснодар! Винаги съм си оставял си сърцето на терена и съм се раздавал за този отбор”, добави за Гонг Ивелин Попов.

„Надявам се ръководството на Кубан да прояви разбиране и да се съобразят с моето желание. А то както казах е да се развивам като футболист”, завърши Попето.

Динамо е поредният отбор, който изявява желанието да има в редиците си капитанът на националният ни отбор. Според информации в руската преса останалите са Зенит, ЦСКА Москва и Спартак Москва.