Атакуващият полузащитник Юлиан Дракслер със сигурност напуска Волфсбург след края на сезона. Това заяви неговият агент Фабио Паризи, който намекна, че почти сигурно германският национал ще премине в Ювентус.

През лятото на 2015 година талантът на Шалке 04 беше изключително близо до подпис със „старата госпожа“, ала в последния момент сделката пропадна. Така се стигна до трансфера на Дракслер във Волфсбург, който плати 36 милиона евро за него.

„Масимилиано Алегри разговаря с Дракслер и двамата веднага се разбраха. Помежду им моментално се създаде връзка“, коментира Паризи по повод интереса на Юве. „Волфсбург има силни собственици, но за съжаление на германските фенове, всеки е готов да си тръгне от страната. През лятото Дракслер беше близо до преминаване в Пари Сен Жермен, откъдето предложиха почти 65 милиона евро за него.“

„Той определено ще напусне Волфсбург в края на сезона. Юлиан направо би тичал до Торино, за да отиде в Ювентус, тъй като ще е идеалният плеймейкър за схемата на Алегри. Повтарям: Дракслер ще напусне, а дали Ювентус отново проявява интерес е тема на съвсем друг разговор. Мисля, че „бианконерите“ все още могат да похарчат солидни суми, тъй като приходите им са близки до тези на топ клубовете в Европа.“

„Голямата печалба от продажбата на Пол Погба ще се отрази върху техните финанси през следващите сезони, така шефовете ще могат да направят повече инвестиции“, добави Паризи.

Към 23-годишния Дракслер солиден интерес проявява и Арсенал.