Мениджърът на Съндърланд Густаво Пойет обмисля възможността да привлече бившата звезда на Валенсия Жонас.

Бразилският футболист, който има 8 мача и 2 гола за националния си отбор, е бил предложен на уругвайския наставник. Последния направи мащабна селекция през лятото, като доведе играчи като Костел Пантилимон, Себастиан Коатес, Джак Родуел, Рикардо Алварес, Жорди Гомес и други.

Визитката на 30-годишния Жонас е повече от впечатляваща, особено от 2011 година насам, когато преминава на „Местая“. Поливалентният атакуващ футболист има 139 мача и 51 гола за „прилепите“, като на два пъти в Ла Лига успява да стигне котата от 19 попадения в рамките на една кампания.

Трансферите на Родриго Морено и Алваро Негредо в последния ден от трансферното лято обаче бяха ясно послание, че Валенсия няма да разчита на него – тенденция, която се очерта още през втората половина на миналия сезон. В крайна сметка Жонас бе освободен на 1 септември и в момента си търси нов тим.

Съндърланд все още търси нов нападател след неуспешния си опит да привлече Фабио Борини от Ливърпул и заради крехката възраст – 21 години – на титулярния си таран Конър Уикъм.