Мениджърът на Челси Антонио Конте лично се обърна към своите шефове с желанието клубът да привлече опорният халф на Фиорентина Милан Бадел. Хърватският национал беше доста горещо име през лятото след края на UEFA EURO 2016, като тогава флорентинци намериха начини да отбият всички атаки за него.

Милан е другият голям клуб със сериозни амбиции спрямо 27-годишният футболист. „Росонерите“ се интересуват от него главно заради тежката травма на Рикардо Монтоливо, който няма да бъде на линия в следващите 6 месеца.

Челси обаче по нищо не отстъпва на съперника си, че дори и повече. Конте беше забелязан на трибуните в Торино преди две седмици, когато „биковете“ надиграха Фиорентина с 2:1. Смята се, че италианският специалист е искал лично да наблюдава изявите на Бадел, който от доста време е сред основните фигури за „виолетовите“.

През лятото Челси и Фиорентина доказаха, че могат да въртят бизнес. „Сините“ платиха 27 милиона евро, за да купят левия бек на италианците Маркос Алонсо. В същия този период Фиорентина отхвърли оферта на Милан за Бадел, чиято стойност беше 16 милиона евро. Предполага се, че на „Артемио Франки“ очакват доста по-щедри оферти за хърватина.